Zapomenuté heslo Registrace
V košíku máte 0 položek za 0 Kč

Položky ve Vašem košíku

K pokladně

Celkem za:0 Kč


Do dopravy ZDARMA Vám zbývá nakoupit za: 501

Zajímavosti o koření a recepty

1 |

Podzimní a zimní druhy koření

Publikováno: 11. 11. 2018

spice-370114_960_720.jpg

V této sychravé době a ve velmi proměnlivém počasí, které nám listopad již tradičně dlouhá léta nabízí, je zapotřebí brát zvýšený ohled nejen na naše zdraví, ale i na vyváženou stravu. A kde jinde začít nežli u koření a pochutin.

Horké polévky a krémy to je grunt, říkávala už naše babička i prababička a k nim se váže nejen skvělý vývar, ale i koření jako takové, kterým vývar dochucujete.

Celý článek

Bylinková zahrádka v kuchyni

Publikováno: 13. 4. 2018

basil-932079_960_720.jpg

U bylinek obecně platí, že ty nejčastěji používané v kuchyni nejsou nikterak náročné, potřebují jen dostatek světla, každodenní rosení a sice občasnou, ale bohatou zálivku.

Proto si bylinkovou mini-zahrádku můžete snadno vytvořit i doma v kuchyni, postačí vám k tomu jen truhlík (podle počtu bylinek větší nebo menší, popřípadě několik vkusných a menších květináčů) a samozřejmě hlína a vybrané bylinky.

Celý článek

Čerstvé a živé bylinky

Publikováno: 6. 4. 2018

30127273_2125623924121448_8312980265936879616_o.jpg

Živé a především čerstvé bylinky můžete nyní zakoupit u nás v prodejně na Zelném trhu v Brně (v budově Městské Tržnice Brno).

Prodejci Ivoš a Lenka vám velice rádi poradí nejen s kořením, ale i s vhodným použitím bylinek na různá jídla a různé druhy přípravy.

Celý článek

Zajímavá fakta o koření, které jste možná nevěděli – 1. Díl

Publikováno: 5. 4. 2018

spices-2605037_960_720.jpg

Každé odvětví má několik zajímavých témat a faktů a o koření to platí dvojnásob. Připravili jsme pro vás seriál zajímavostí o koření a bylinkách, který vás seznámí s informacemi méně či více známými nejen o koření a také jeho historii.

Jak to tak bývá, zabředneme pořádně do hloubky a budeme se věnovat všemu zajímavému, vesměs krátce a pouze fakta, která určitě rozepíšeme ještě v dalších článcích.

Celý článek

Pět druhů koření a bylin, které zlepšují náladu a pomáhají proti depresím

Publikováno: 27. 3. 2018

safran-pravy.jpg

V dnešním uspěchaném světě je velice snadné podlehnout velkým farmaceutickým firmám a různým lékům a jiným doplňkům nejen proti depresím, ale i proti jiným neduhům. Avšak často zapomínáme, že naše příroda je opravdu velká čarodějka a nejen, že se v naší přírodě skrývá mnoho přírodních léčiv, ona příroda nám je i přímo nabízí a dokonce o nich i víme, jen jsme na ně pozapomněli.

Léčit stres a duševní nebo jim předcházet je v dnešní době velmi důležité, existuje mnoho alternativ a alespoň několik málo vám v dnešním článku představíme.

Celý článek

Velikonoční perníčky

Publikováno: 19. 3. 2018

gingerbread-1373840_960_720.jpg

Velikonce se kvapem blíží, velikonoční neděle připadá letos na 1. dubna a velikonoční pondělí tedy na 2. dubna. Pokud hledáte inspiraci, můžete se podívat na náš recept velikonočních perníčků.

Recept je stejný jako u perníčků vánočních o nichž jsme psali zde, jen bez použití kakaa.

Pod článkem vám přinášíme galerii fotografií od Lenky z našeho týmu, tak se nechte unést na vlně fantazie a zapojte také děti, určitě se vám bohatě odmění. Ale pozor na bolavá bříška :) ...

Celý článek

Jak na domácí uzený sýr s kořením?

Publikováno: 7. 3. 2018

img_20180304_140825_1_.jpg

Máte zkušenosti s výrobou uzených sýrů? Pak tento článek bude doufejme vaší inspirací a pro každého dalšího přinášíme jednoduchý návod jak na uzení sýrů a také jaké koření zvolit. Výroba domácích uzených sýrů, ať už s kořením nebo ne, je velmi zábanou činností pro rodinu a to nejen při jejich výrobě, ale i při jejich ochutnávání.

Při výrobě uzených sýrů se používá výrazné koření, svou chutí i vůní, aby v sýru vyniklo, pak vybíráme koření, které bude dělat hezkou mozaiku a strukturu sýra.

Celý článek

Jaké koření a bylinky zvolit při zpracování sladkovodních ryb?

Publikováno: 3. 3. 2018

fish-2304990_960_720.jpg

Víme, že naprosto nejvhodnějším kořením na ryby v naší malé střední Evropě je kmín, kmín drcený, kmín mletý, kmín černý a jakýkoliv kmín – hlavně aby tam byl kmín. Kmín se bezesporu na sladkovodní ryby hodí a to počínaje naším slavným kaprem, přes jakoukoliv kaprovitou rybu (Lín, Cejn, Karas) až po ryby pstruhové a dravce.

Celý článek

Recept na horký punč bez cukru a svařák s medem od našeho Ajťáka

Publikováno: 27. 2. 2018

punch-1866178_1920.jpg

Zima je pořád v plném nasazení a je velmi mrazivá, leze nám pod nehty na záda, za uši a bolí nás z ní hlava. Koření na zahřátí existuje velké množství, ale dnes vám poradíme jak na skvělý, horký a ovocný punč bez cukru a poradíme vám také jak na skvělý vánoční svařák (vánoční svařáček si můžete udělat nejen o vánocích :D …).

Celý článek

Medové perníčky od naší Lenky

Publikováno: 29. 10. 2017

pernicky.jpg

Naše Léňa z týmu LEVNÉKOŘENÍ.CZ objevila kdesi v hlubinách českého internetu zajímavý recept na vláčné perníčky, které následne upravila a povýšila na úroveň její vlastní :) ... A ráda se s vámi o svůj recept podělí! Perníčky jsou měkké a vláčné ihned po upečení a nádherně provoní celou vaší domácnost. Malincí i veličcí se budou předhánět nejen v ochutnávání, ale i ve zdobení.

Celý článek
1 |
Přidejte se k nám na Facebooku!

Newsletter

[x] Zavřít

Newsletter

[x] Zavřít

Přihlášení

[x] Zavřít




Zapomněl jsem heslo