Zapomenuté heslo Registrace
V košíku máte 0 položek za 0 Kč

Položky ve Vašem košíku

K pokladně

Celkem za:0 Kč


Do dopravy ZDARMA Vám zbývá nakoupit za: 501
pernicky-postup.jpg

Medové perníčky od naší Lenky

Naše Léňa z týmu LEVNÉKOŘENÍ.CZ objevila kdesi v hlubinách českého internetu
zajímavý recept na vláčné perníčky, které následne upravila a povýšila na úroveň
její vlastní :) ... A ráda se s vámi o svůj recept podělí!

Perníčky jsou měkké a vláčné ihned po upečení a nádherně provoní celou vaší
domácnost. Malincí i veličcí se budou předhánět nejen v ochutnávání,
ale i ve zdobení.
 

Recept na perníčky


Na perníkové těsto budete potřebovat:

  • 2-3 polévkové lžíce medu - raději ne víc, vzniklé perníčky by mohly být tvrdé!
  • 1 vrchovatá lžíce kakaa pro barvu nebo dvě pro barvu i chuť
  • 400 g hladké mouky
  • dvě vejce
  • lžička sody
  • 140 g cukru moučka
  • 100 g tuku na pečení
  • A samozřejmě nesmíte zapomenout na 2 - 3 lžičky kvalitního perníkového koření,
    naše Léňa použila dvě lžičky perníkového koření z naší dílny :) ...

Postup přípravy je jak tomu bývá u našich receptů velmi snadný:

Cukr spolu s vejci a tukem na pečení utřeme a přídáme perníkové koření a med.
Do vzniklé směsi vmícháme prosetou mouku spolu se sodou. Těsto necháme
alespoň 30 minut odpočívát.

Těsto vyválíme na silnější plát - a právě zde začíná ta zábavnější část, kdy můžete vykrajovat rozličné tvary, zvířátka, hvězdičky, srdíčka ... Nezapomeňte přizvat i děti, které budou radostí bez sebe, až budou od těsta upatlané :) (ale za ty úsměvy to stojí).

Medové perníčky pečeme 8 minut v troubě vyhřáté na 180 C°.

Perníčky po vychladnutí nezapomeňte ozdobit a hned ochutnat! A když už jsme
u té ochutnávky: přijďte ochutnat do naší prodejny v Brně (Zelný trh 14, Nová
Městská tržnice), kde je pro vás naše Léńa má už druhý den vystavené :) ...

 

Na zdobící polevu:

  • jeden bílek
  • 200 g cukru moučka
  • jeden vymačkaný citron, bez pecek a nečistot, jen šťáva

Všechny ingredience na zdobící polevu smíchejte a vymíchejte do husté pěny,
která nestéká ze lžíce (podobně jako sníh z bílků). Vzniklou směsí plníme cukrářský
sáček a pokud nemáte, tak například inječní stříkačku (bez jehly!) a zdobíme.

Zdobit můžete jen pomocí úzkých linek nebo můžete vyplňovat i velké plochy.

Poleva je bílá a výborně kontrastuje s tmavým perníkovým těstem, je sladká
s lehkou nakyslou chutí a vůní po citronech, skvěle se doplňující s medově
sladkým perníkem.

 

 

 


 

Související

Přidejte se k nám na Facebooku!

Newsletter

[x] Zavřít

Newsletter

[x] Zavřít

Přihlášení

[x] Zavřít




Zapomněl jsem heslo