Koření a bylinky, které by neměli chybět v žádné kuchyni

Často dostáváme dotazy typu jaké koření mít doma nebo jaké koření je základní, a bez kterého koření doma neuvaříte. Rozhodli jsme se tedy sepsat krátkého průvodce o koření, které je nezbytné v naší české a vůbec středoevropské kuchyni.

V tomto dvoudílném seriálu vás seznámíme s druhy koření, bez kterých se vaše kuchyně neobejde a proč. Provedeme vás snadným a stručným úvodem ohledně použití daných druhů koření a také k uchovávání.

Přestože ke koření také patří bezesporu sůl, tu zmiňovat nebudeme, protože to by bylo na jeden samotný článek a vlastně kdo ví, jestli jen jeden :) …

Typické jednodruhové koření, které byste měli mít doma:

 

Dalšími typickými druhy koření, které používáme v naší kuchyni, ale spíše sezónně nebo jednorázově jsou:

 Typické kořenící směsi:

 

Bylinky a bylinné směsi, které také v kuchyni oceníte:

 

Výše uvedený seznam koření, kořenících směsí a bylinek není samozřejmě kompletní, někdo má rád více exotiku a někdo zase méně, jde pouze o seznam základních druhů koření, které by vám neměli – ne nesměli, chybět ve vaší domácí kuchyni.

A v dalším článku vám povíme, proč jsme vybrali právě tyto druh koření, něco málo k jejich použití a také skladování.