Koření na italské bombardino: Jak docílit jedinečné chuti

Bombardino je oblíbený italský likér, který se vyrábí z rumu, mléka a žloutků. Podává se teplý, s čepičkou ze šlehačky. Jeho chuť je krémová, sladká a jemně rumová.

Původ bombardina

Bombardino pochází z italského regionu Trentino. První zmínky o něm pocházejí z 50. let 20. století. Tehdy se podával jako horká čokoláda s rumem a žloutky. Později se recept mírně upravil a vznikl dnešní bombardino.

Jak si připravit bombardino

Bombardino si můžete snadno připravit i doma. Potřebujete k tomu následující suroviny:

  • 100 ml vaječného likéru
  • 50 ml brandy
  • 50 ml mléka
  • šlehačku na ozdobu

Postup:

  1. Do sklenice nalijte vaječný likér, brandy a mléko.
  2. Sklenici zahřejte v mikrovlnné troubě nebo na sporáku, dokud se směs nerozpustí.
  3. Ozdobte šlehačkou a podávejte.

Jak docílit jedinečné chuti

Chuť bombardina můžete ovlivnit různými druhy koření podle použití. Zde je několik tipů:

Jak přidat koření do bombardina

Koření můžete přidat do bombardina dvěma způsoby:

  • Klasický způsob: Koření přidejte do směsi vaječného likéru, brandy a mléka.
  • Moderní způsob: Koření přidejte do vaječného likéru před jeho nalitím do směsi.

Koření na bombardino: Vyzkoušejte naše recepty

Zde je několik receptů na bombardino s kořením:

Bombardino s muškátovým oříškem

Do směsi vaječného likéru, brandy a mléka přidejte 1/2 lžičky mletého muškátového oříšku.

Bombardino s vanilkou

Do směsi vaječného likéru, brandy a mléka přidejte 1/2 lžičky vanilkového extraktu nebo 1/4 lžičky vanilkového cukru.

Bombardino se skořicí

Do směsi vaječného likéru, brandy a mléka přidejte 1/2 lžičky skořice.

Bombardino se zázvorem

Do směsi vaječného likéru, brandy a mléka přidejte 1/2 lžičky mletého zázvoru.

Experimentujte a najděte si svou oblíbenou chuť!