Velikonoční perníčky hned měkké

Recept na perníčky


Na perníkové těsto budete potřebovat:

  • 2-3 polévkové lžíce medu - raději ne víc, vzniklé perníčky by mohly být tvrdé!
  • 1 vrchovatá lžíce kakaa pro barvu nebo dvě pro barvu i chuť
  • 400 g hladké mouky
  • dvě vejce
  • lžička sody
  • 140 g cukru moučka
  • 100 g tuku na pečení
  • A samozřejmě nesmíte zapomenout na 2 - 3 lžičky kvalitního perníkového koření,
    naše Léňa použila dvě lžičky perníkového koření z naší dílny :) ...

Postup přípravy je jak tomu bývá u našich receptů velmi snadný:

Cukr spolu s vejci a tukem na pečení utřeme a přídáme perníkové koření a med.
Do vzniklé směsi vmícháme prosetou mouku spolu se sodou. Těsto necháme
alespoň 30 minut odpočívát.

Těsto vyválíme na silnější plát - a právě zde začíná ta zábavnější část, kdy můžete vykrajovat rozličné tvary, zvířátka, hvězdičky, srdíčka ... Nezapomeňte přizvat i děti, které budou radostí bez sebe, až budou od těsta upatlané :) (ale za ty úsměvy to stojí).

Medové perníčky pečeme 8 minut v troubě vyhřáté na 180 C°.

Na zdobící polevu:

  • jeden bílek
  • 200 g cukru moučka
  • jeden vymačkaný citron, bez pecek a nečistot, jen šťáva

Všechny ingredience na zdobící polevu smíchejte a vymíchejte do husté pěny,
která nestéká ze lžíce (podobně jako sníh z bílků). Vzniklou směsí plníme cukrářský
sáček a pokud nemáte, tak například inječní stříkačku (bez jehly!) a zdobíme.

Zdobit můžete jen pomocí úzkých linek nebo můžete vyplňovat i velké plochy.

Poleva je bílá a výborně kontrastuje s tmavým perníkovým těstem, je sladká
s lehkou nakyslou chutí a vůní po citronech, skvěle se doplňující s medově
sladkým perníkem.