Složení: (Badyán celý)
Může obsahovat stopy alergenu lepku, sóji, celeru, hořčice, sezamu, vejce a mléka.
Země původu: Vietnam Více
BADYÁNÍK PRAVÝ (ILLICIUM VERUM), ČÍNSKÝ ANÝZ, HVĚZDICOVÝ ANÝZ
Badyán pochází z asie a často se používá v asijské kuchyni a do sladkých jídel. U nás se přidává do pečení (perník) ,ale i do omáček a pod maso. Hospodyňky jej přidávají do kompotů nebo jako ozdobu. Velice příhodně působí na trávicí soustavu a má příjemné anýzové aroma. Je také nedílnou součástí některých čajových směsí a koření na svařák!
PŘEČTĚTE SI VÍCE O BADYÁNU A JEHO POUŽITÍ:
Recept na horký punč bez cukru a svařák s medem od našeho Ajťáka
Dýňová úroda a co s ní - díl druhý
Koření do čaje a do kávy