Složení: Celý kmín římský
Může obsahovat stopy alergenu lepku, sóji, celeru, hořčice, sezamu, vejce a mléka.
Země původu: Ukrajina Více
ŠABREJ KMÍNOVITÝ (CUMINUM CYMINUM), KUMÍN, DŽÍRA, INDICKÝ KMÍN, DJINTAN, CUMIN
S oblibou se užíval také jako pepř, pro svou ostrost. Má velmi silnou, až fenyklo-anýzovou vůni s lehkým nádechem kmínu. Je ostrý a pro jeho charakteristické aroma nesmí chybět v tradičním Kari. Používá se ke kořenění mletých mas, jehněčích kebabů nebo i na vegetariánské pánve.
Římský kmín se hojně využívá hlavně v indické kuchyni a pro jeho ostrost téměř nahradil u nás nenahraditelný pepř jako takový.
PŘEČTĚTE SI VÍCE O ŘÍMSKÉM KMÍNU A JEHO POUŽITÍ:
Orientální koření
Koření a bylinky, které by neměli chybět v žádné kuchyni
Domácí grilovací koření