Pepř barevný - Výběr balení: 25 kg

121 bodů do věrnostního systému

Cena
12 150 Kč

Upřesněte výběr produktu
Varianta neexistuje

Skladem
ks

Pepř barevný celý je atraktivní směs čtyř druhů celých pepřových kuliček (černý, bílý, zelený, červený) pro komplexní chuť a vizuální ozvláštnění Vašich pokrmů.

✔ Bohatá chuťová paleta: Každý druh pepře přináší unikátní tóny pikantnosti a aroma.
✔ Čerstvé mletí: Ideální pro použití v mlýnku a uvolnění plné vůně a chuti těsně před podáváním.
✔ Všestranné použití: Skvělý na steaky, saláty, omáčky, nakládaný sýr i do marinád. Více

Pepř barevný

Chuť a vůně Pepře barevného 
Pálivost Pepře barevného celého (1-5)
Využití Pepře barevného v kuchyni
Recept na Steak s pepřovou omáčkou a barevným pepřem
Tipy a rady jak používat Pepř barevný celý
Často kladené dotazy k tomuto koření
Léčivé účinky jednotlivých surovin koření
Původ, historie a zajímavosti o kořenící směsi Barevný pepř 
Přečtěte si více o použití Pepře barevného

Objevte jedinečnou chuťovou paletu s naší exkluzivní směsí Pepř barevný celý! Tato vizuálně atraktivní a aromatická kombinace čtyř druhů, zeleného pepře, černého pepře, červeného pepře a bílého pepře, v proměnlivých poměrech, dodá Vašim pokrmům komplexní chuťový zážitek. Naše směs celých pepřů je ideální pro čerstvé mletí, čímž se uvolní plné aroma a pikantnost každého druhu. Barevný pepř je skvělý pro dochucení steaků, salátů, omáček, marinád i různých hotových jídel. Zvýrazněte přirozenou chuť Vašich oblíbených pokrmů s naším kvalitním barevným pepřem z Levnékoření.cz a potěšte své chuťové pohárky rozmanitostí pepřových tónů! Prozkoumejte naši nabídku čerstvě mletého pepře online a pozvedněte úroveň Vaší kuchyně!

Chuť a vůně Pepře barevného 

  • Zelený pepř:

    • Chuť: Jemnější a svěžejší než černý pepř, s lehce bylinnými a někdy i mírně nasládlými tóny. Není tak agresivně štiplavý.
    • Vůně: Aromatická, s nádechem čerstvé trávy a někdy i citrusovými podtóny.
  • Černý pepř:

    • Chuť: Výrazná, ostrá, zemitá a lehce dřevitá s hřejivou pikantností. Je nejběžnějším a jedním z nejpálivějších druhů.
    • Vůně: Silná, pronikavá a aromatická, s kořenitými a někdy i ovocnými náznaky.
  • Červený pepř (Růžový pepř):

    • Chuť: Jemně peprná, nasládlá, ovocná až pryskyřičná s lehkou pikantností. Není tak pálivý jako černý pepř a má komplexnější chuťový profil.
    • Vůně: Aromatická, s jemnými květinovými a ovocnými tóny.
  • Bílý pepř:

    • Chuť: Ostrá, pronikavá a zemitá, s charakteristickým lehce fermentovaným nádechem. Je považován za pálivější než černý pepř, ale má méně komplexní aroma.
    • Vůně: Aromatická, kořenitá s mírně štiplavým a někdy i zemitým tónem.

Pálivost Pepře barevného celého (1-5)

stupeň pálivosti 3

Pálivost naší směsi barevného pepře je proměnlivá v závislosti na poměru jednotlivých druhů, ale celkově se pohybuje na stupni 3 z 5. Černý a bílý pepř přispívají k výraznější pikantnosti, zatímco zelený je jemnější a červený má spíše sladce pikantní charakter. Při čerstvém mletí se intenzita pálivosti uvolňuje naplno, což Vám umožní snadno si přizpůsobit ostrost pokrmu.

Využití Pepře barevného v kuchyni

  • Čerstvé mletí: Nejlepší způsob, jak si vychutnat plnou chuť a aroma, přímo do hotových jídel, salátů, polévek a omáček.
  • Steaky a grilované maso: Skvěle se hodí jako základní koření před i po grilování.
  • Marinády: Přidejte celé kuličky do marinád na maso, drůbež i ryby pro bohatší chuťový profil.
  • Omáčky a dresinky: Čerstvě mletý pepř dodá pikantnost a aroma smetanovým, sýrovým i vinným omáčkám a salátovým dresinkům.
  • Nakládaná zelenina: Celé kuličky pepře jsou součástí nálevů na nakládanou zeleninu a houby.
  • Polévky a vývary: Přidejte celé kuličky během vaření pro jemné propepření vývaru.
  • Dekorace pokrmů: Barevné kuličky pepře dodají vizuální atraktivitu Vašim kulinářským výtvorům.
  • Nakládané sýry: Barevné kuličky pepře postupně uvolňují svou chuť do oleje a sýra, a navíc působí dekorativně.

Recept na Steak s pepřovou omáčkou a barevným pepřem

Ingredience:

  • 2 hovězí steaky (např. rib eye, svíčková)
  • 1-2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce Pepře barevného celého, hrubě drceného
  • Sůl podle chuti
  • 2 lžíce másla
  • 1 šalotka, nakrájená nadrobno
  • 100 ml hovězího vývaru
  • 50 ml brandy (volitelné)
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • Čerstvá petrželka na ozdobu

Postup:

  1. Steaky osušte a z obou stran bohatě posypte hrubě drceným barevným pepřem a solí.
  2. V pánvi rozehřejte olivový olej na vysokou teplotu. Steaky opečte z každé strany 2-4 minuty (podle požadované propečenosti). Vyjměte z pánve a nechte odpočinout.
  3. Do stejné pánve přidejte máslo a nechte rozpustit. Osmahněte na něm nakrájenou šalotku dozlatova.
  4. Pokud používáte brandy, vlijte ho do pánve a nechte krátce zredukovat (dávejte pozor na plamen).
  5. Přilijte hovězí vývar a nechte zredukovat na polovinu.
  6. Vlijte smetanu a za stálého míchání nechte omáčku zhoustnout. Dochuťte solí podle potřeby (pepř je již v omáčce z přípravy steaků).
  7. Steaky podávejte přelité pepřovou omáčkou, ozdobené čerstvou petrželkou.

steak s barevným pepřem

Tipy a rady jak používat Pepř barevný celý

  • Pro nejlepší chuť a aroma vždy melte barevný pepř těsně před použitím.
  • Investujte do kvalitního mlýnku na pepř, který rovnoměrně namele kuličky.
  • Experimentujte s různými hrubostmi mletí pro odlišné chuťové intenzity.
  • Celé kuličky pepře přidávejte do pomalu vařených jídel a marinád na začátku přípravy, aby se jejich chuť postupně uvolňovala.
  • Nebojte se kombinovat barevný pepř s dalšími bylinkami a kořením.

Často kladené dotazy k tomuto koření

  • Co obsahuje Pepř barevný celý? Naše směs obsahuje zelený, černý, červený a bílý pepř v proměnlivých poměrech.
  • Je barevný pepř pálivější než černý? Celková pálivost je srovnatelná, ale každý druh pepře přináší odlišné chuťové nuance a intenzitu. Bílý pepř je obecně považován za nejostřejší.
  • Jak skladovat celý pepř? V suchu, chladu a temnu, v uzavřené nádobě, aby si zachoval svou vůni a chuť co nejdéle.
  • Kde mohu koupit kvalitní Pepř barevný celý? V našem e-shopu Levnékoření.cz nabízíme prvotřídní směs za výhodnou cenu.
  • Mohu barevný pepř použít i do sladkých jídel? V malém množství může dodat zajímavý pikantní kontrast některým sladkým pokrmům, ale primárně se používá do slaných jídel.

Léčivé účinky jednotlivých surovin koření

Všechny druhy pepře obsažené v naší směsi Pepř barevný celý pocházejí z rostliny Piper nigrum (kromě červeného, který je Schinus terebinthifolius), a jsou tradičně spojovány s různými zdravotními benefity:

  • Černý pepř: Obsahuje piperin, který může zlepšovat trávení, vstřebávání živin a má protizánětlivé a antioxidační účinky.
  • Zelený pepř: Má podobné účinky jako černý pepř, ale v mírnější formě.
  • Bílý pepř: Také obsahuje piperin a může podporovat trávení.
  • Červený pepř (růžový pepř): Obsahuje antioxidanty a může mít protizánětlivé účinky. Není tak pálivý jako černý pepř.

Je však důležité si uvědomit, že množství obsažených látek v koření je malé a nelze je považovat za primární zdroj léčivých účinků.
Důležité upozornění: Tyto informace jsou obecné a nenahrazují odborné lékařské rady.

Původ, historie a zajímavosti o kořenící směsi Barevný pepř 

Ačkoli se barevný pepř jeví jako směs různých druhů koření, ve skutečnosti pocházejí černý, zelený a bílý pepř ze stejné rostliny – pepřovníku černého (Piper nigrum), popínavé liány původem z jižní Indie. Červený pepř, často nazývaný růžový pepř, je plodem jiného stromu, pepřovce brazilského (Schinus terebinthifolius) nebo pepřovce peruánského (Schinus molle), pocházejícího z Jižní Ameriky. Název "pepř" získal pouze díky svému vzhledu a lehce pikantní chuti, ale botanicky s pravým pepřem nemá mnoho společného.

Historie jednotlivých složek:

  • Černý pepř: Historicky nejvýznamnější a nejobchodovanější koření. Pochází z Indie a do Evropy ho přinesl Alexandr Veliký. Ve středověku byl tak cenný, že se mu přezdívalo "černé zlato" a sloužil jako platidlo.
  • Zelený pepř: Jsou to nezralé bobule černého pepře, které se sklízejí ještě zelené a poté se suší horkým vzduchem, mrazí nebo nakládají do nálevu, aby si zachovaly barvu a jemnější chuť.
  • Bílý pepř: Získává se z plně zralých bobulí černého pepře, ze kterých se odstraní červená slupka namáčením. Zbylé bílé zrnko se pak usuší. Má ostřejší a zemitější chuť než černý pepř.
  • Červený (růžový) pepř: Do Evropy se dostal později než pravý pepř. Vzhledem k jeho dekorativnímu vzhledu a jemné chuti se stal oblíbenou součástí kořenících směsí.

Zajímavosti o barevném pepři:

  • Není botanicky jednotný: Jak již bylo zmíněno, červený pepř nepochází z pepřovníku černého. Směs barevného pepře je tedy spíše kulinářskou kombinací různých chutí a barev.
  • Vizuální atraktivita: Hlavním důvodem popularity barevného pepře je jeho estetický vzhled. Směs barevných kuliček je vizuálně zajímavější než jednobarevný pepř, a proto se často používá k dekoraci pokrmů.
  • Různé chutě v jednom: Každý druh pepře ve směsi přináší odlišnou chuťovou nuanci, což obohacuje celkový chuťový profil pokrmu.
  • Moderní koncept: Směs barevného pepře, tak jak ji známe dnes, není tradiční historickou kořenící směsí. Je to spíše moderní kulinářský trend, který vznikl s cílem nabídnout komplexnější chuťový zážitek a vizuální přitažlivost.

Barevný pepř celý je tedy zajímavou kombinací různých druhů pepře (a pepřovce), která nabízí nejen rozmanitou chuť, ale i vizuální požitek. Je to moderní a oblíbené koření, které najde své uplatnění v mnoha kuchyních.

Obohaťte svou kuchyni o nezaměnitelnou chuť a aroma Pepře barevného celého! Objednejte si tuto exkluzivní směs celých pepřů. Prozkoumejte širokou nabídku kvalitního mletého pepře online a pozvedněte úroveň Vašich kulinářských výtvorů. Kupte si Pepř barevný celý a dopřejte svým pokrmům symfonii pepřových chutí!

Přečtěte si více o použití Pepře barevného

Složení: Směs kuliček pepřů v proměnlivých gramážích, zelený, černý, červený, bílý.
Může obsahovat stopy alergenu lepku, sóji, celeru, hořčice, sezamu, vejce a mléka.
Země původu: ČR