TOP 5 grilovacích marinád
Publikováno: 15. 5. 2022

Marinád na maso je nepřeberné množství, existují marinády, které jsou desetiletími ověřené nebo marinády, které má každá rodina jiné a přesto stejné, stejně tak jsou marinády, nad kterými se chlapi v hospodě dokáží hádat hodiny.
Neexistuje ta správná marináda, existuje jen ta marináda, která je podle vás ta nejlepší!
Ledový, bylinkový čaj
Publikováno: 11. 5. 2022
Grilovaná španělská Paella
Publikováno: 11. 5. 2022

K letnímu grilování neodmyslitelně patří i mořské plody, jsou osvěžující, a i když se to nezdá, jejich příprava je velmi jednoduchá. Mezi nejznámější mořské plody vhodných ke grilovaní patří zejména různé druhy krevet, garnátů a humrů, dále si můžete vybírat z mnoho druhů mušlí (i těch sladkovodních) a mezi další grilované pochoutky z moře nemůžeme vynechat také chobotnici ...
Chutné ryby na grilu
Publikováno: 4. 5. 2022
Připravte se na grilovací sezonu
Publikováno: 30. 4. 2022
Řízek, ryba a klobása
Publikováno: 4. 11. 2021
Domácí kvašené zelí – Kimchi
Publikováno: 16. 1. 2021

Kvašené zelí, jak ho známe je velký pomocník při tvorbě silné imunity a jako doplněk stravy bohatý na mnoho vitamínů (zejména vitamín C) a minerálů jej používali i staří mořeplavci. Sloužilo také jako prevence a lék proti kurdějím (skorbut, Möllerova Barlowova choroba, avitaminóza C) – nemoc způsobena dlouhodobým nedostatkem vitamínu C, která způsobuje krvácivost dásní, silné průjmy a bolesti trávicího strojí.
Netradiční čaje z tradičních bylinek – Majoránkový čaj
Publikováno: 6. 11. 2020

Majoránkový, tymiánový, anýzový nebo oreganový čaj, to vše jsou čaje (nebo nečaje, pokud se bavíme o pravosti čajovníku :) …), které můžeme bez obav pít, mají velmi pozitivní účinky na náš organismus. Působí pozitivně na všechny naše smysly, skvěle voní i chutnají a znaly je již naše babičky a pra-pra-babičky.
Jedná se o čaje které působí na nachlazení, stres i únavu a skvěle se hodí i na každodenní popíjení.
Domácí polévkové koření VEGA
Publikováno: 2. 11. 2020

... nejen ze zbytků z kořenové zeleniny
Napadlo vás někdy, že máte až příliš zbytků zeleniny, které vyhazujete a trápí vás, že jsou tyto zbytky zdánlivě nevyužitelné? Pak máme pro vás dokonalý recept na zpracování všech zeleninových zbytků, které vaše domácnost vyprodukuje! Dnes si připravíme domácí polévkové koření typu "VEGA".
Budete tedy potřebovat jakékoliv zbytky zeleniny, které obyčejně vyhazujete.
Domácí provensálské koření
Publikováno: 23. 10. 2020

Voňavé kuře z francouzského venkova s plněnými rajčaty
Jeden recept na to pravé provensálské koření bohužel neexistuje, je celá řada různých "nejen" napodobenin, které si na "Provance" jen hrají. Existují ale základní bylinky (používají se sušené) bez kterých se provensálské koření zkrátka neobejde.