Zapomenuté heslo Registrace
V košíku máte 0 položek za 0 Kč

Položky ve Vašem košíku

K pokladně

Celkem za:0 Kč


Do dopravy ZDARMA Vám zbývá nakoupit za: 601
thanksgiving-turkey-isolated-white-background-ai-generative.jpg

Koření na svatomartinskou husu: Jak vybrat to správné?

Svatomartinská husa je tradiční českou pochoutkou, která se podává na počest svatého Martina, biskupa z Tours. Kromě kvalitního masa je pro její chuť důležité také správné koření. Jaké koření vybrat, aby husa byla opravdu lahodná?

Kmín je tradiční koření na husu. Dodává jí typickou chuť a vůni. Kmín lze použít celý nebo mletý. Celý kmín je vhodnější pro nakládání husy do láku, mletý pak pro posípání husy před pečením.

Jablka jsou dalším tradičním kořením na husu. Dodávají jí sladkou chuť a šťávu. Jablka lze použít nakrájená na plátky nebo čtvrtky.

Další koření, které lze na husu použít, jsou:

Jak koření na husu použít?

Husu před pečením omyjte a osušte. Zvenku i zevnitř ji osolte a posypte kmínem. Břišní dutinu můžete vyplnit jablky nebo dalším kořením. Husa se peče v troubě na 180 °C po dobu přibližně dvou hodin. Během pečení ji průběžně podlévejte výpekem.

Tipy pro přípravu svatomartinské husy:

  • Husa bude chutnější, pokud ji necháte alespoň jeden den naloženou v nálevu z vody, soli, kmínu a cibule.
  • Husa se bude lépe péct, pokud ji před pečením necháte uležet v chladu.
  • Během pečení husy nezapomeňte podlévat výpekem.

Vyzkoušejte různé kombinace koření a najděte tu, která vám nejvíce chutná.

Víte že .... ?

... koření má svá tajemství a mnohé zajímavosti? Vyberte si koření o kterém se chcete dozvědět nejvíce informací:

Nebo nám napište, o kterém koření byste se rádi dozvěděli nejzajímavější fakta a zajímavosti.

Přidejte se k nám na Facebooku!

Newsletter

[x] Zavřít

Newsletter

[x] Zavřít

Přihlášení

[x] Zavřít




Zapomněl jsem heslo
Cookies