Zapomenuté heslo Registrace
V košíku máte 0 položek za 0 Kč

Položky ve Vašem košíku

K pokladně

Celkem za:0 Kč


Do dopravy ZDARMA Vám zbývá nakoupit za: 601
lahodne-klobasy-a-cabajky.jpg

Lahodné klobásy a čabajky

Klobásy a čabajky jsou velmi oblíbené uzeniny, se kterými můžete pohostit návštěvu. Stejně tak se hodí jako skvělá součást posezení s kamarády u pivka. Jak ale dosáhnout toho, aby byly vaše klobásy a čabajky naprosto neodolatelné? 

 

Klobásy na každý stůl

Klobásy jsou lidstvu známé od starověku. Jednalo se o oblíbenou potravinu zejména díky trvanlivosti. Z minulosti můžeme najít dokonce několik kodexů, které upravovaly kvalitu klobás, aby nedocházelo k jejich šizení. V případě, že si budete dělat klobásy doma, věříme, že je šidit určitě nebudete.

Klobásová směs je vhodná prakticky do všech klobás, své využití ale může najít také při přípravě guláše nebo dušeného masa. V případě potřeby můžete klobásovou směs využít také do marinády, avšak v klobásách je nejlepší. Typickou červenou barvu jí dodává sladká a pálivá paprika.

 

Maďarská čabajka

Čabajka je typickým příkladem maďarské kuchyně. Zpravidla bývá pikantní, takže nemusí být pro každého. Zajímavostí je, že její uzení by mělo probíhat na studeném kouři ze dřeva ovocných stromů. Každý rok se dokonce koná Klobásový festival v maďarském městě Békéscabě, kde čabajka původně vznikla.

Pro čabajku nezapomeňte využít čabajkové koření. To se hodí vedle samotné čabajky také do některých druhů klobásy. Samotné koření je pak lehce pikantní, a to díky pálivé paprice a přidanému chilli. Čabajkové koření pak může najít uplatnění také jako marináda na světlá masa.

 

Víte že .... ?

... koření má svá tajemství a mnohé zajímavosti? Vyberte si koření o kterém se chcete dozvědět nejvíce informací:

Nebo nám napište, o kterém koření byste se rádi dozvěděli nejzajímavější fakta a zajímavosti.

Přidejte se k nám na Facebooku!

Newsletter

[x] Zavřít

Newsletter

[x] Zavřít

Přihlášení

[x] Zavřít




Zapomněl jsem heslo
Cookies