Zapomenuté heslo Registrace
V košíku máte 0 položek za 0 Kč

Položky ve Vašem košíku

K pokladně

Celkem za:0 Kč


Do dopravy ZDARMA Vám zbývá nakoupit za: 601
zazvor_cely_a_zazvor_mlety.jpg

Objevte kouzlo zázvoru a anýzu

Oba druhy koření jsou poměrně aromatické a hodí do celé řady kulinářských specialit ale také do různých kořenících směsí. Proč byste měli zázvor a anýz používat také ve své kuchyni se dozvíte v našem článku!

 

Anýz

Anýz, celým názvem Bedrník anýz se dnes pěstuje prakticky všude. Dokonce jej lze pěstovat také na teplejších místech České republiky. V kuchyni se často používá do perníku, často ale do chleba nebo při nakládání zavařenin. Samozřejmostí je jeho využití v kořenících směsí. Je také jednou ze tří základních bylin, které se používají v absintu.

V rámci lékařství anýz podporuje vykašlávání i trávení. V případě obtíží si z anýzu lze připravit čaj, případně na kostku cukru nakapejte extrakt z anýzu. Zajímavostí pak je, že anýz je oblíbenou pochoutkou myší!

 

Zázvor

Zázvor můžete koupit čerstvý v podobě kořene, případně sušený jako jednodruhové koření. Nalézt jej ale můžete také v celé řadě různých kořenících směsí. Zázvor má svou typickou, ostrou chuť i aroma. Narazit můžete také na kandovaný zázvor, zázvorky či například zázvorový čaj. V Japonsku se nakládá růžový zázvor, který se pak využívá při jedení sushi.

Zázvor sám o sobě má významné antibakteriální účinky. V době nachlazení či jiných obtíží se z něj proto vaří čaj. Ten se pak často dochucuje medem. Má ale také negativní účinky, díky kterým by zázvor ve větším množství neměly konzumovat děti.

Víte že .... ?

... koření má svá tajemství a mnohé zajímavosti? Vyberte si koření o kterém se chcete dozvědět nejvíce informací:

Nebo nám napište, o kterém koření byste se rádi dozvěděli nejzajímavější fakta a zajímavosti.

Přidejte se k nám na Facebooku!

Newsletter

[x] Zavřít

Newsletter

[x] Zavřít

Přihlášení

[x] Zavřít




Zapomněl jsem heslo
Cookies