Zapomenuté heslo Registrace
V košíku máte 0 položek za 0 Kč

Položky ve Vašem košíku

K pokladně

Celkem za:0 Kč


Do dopravy ZDARMA Vám zbývá nakoupit za: 601
hot-grilled-spare-ribs-with-barbecue-sauce-crumpled-paper-ai-gen.jpg

Pečená žebra s kořením Adamova žebra: Symfonie chutí pro labužníky

Milovníci masa, zbystřete! Dnes se ponoříme do tajů pečení žeber s legendárním kořením Adamova žebra. Připravte se na explozi chutí a vůní, která okouzlí vaše smysly a zaručeně uspokojí i ty nejnáročnější gurmány.

Ingredience:

  • 1 kg vepřových žeber
  • 2 lžíce koření Adamova žebra
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky pepře
  • 1 cibule, nakrájená na kostičky
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 250 ml piva (ne tmavé)
  • 100 ml rajčatového protlaku
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžíce worcesterské omáčky

Postup:

  1. Předehřejte troubu na 180 °C.

  2. Žebra omyjte a osušte papírovou utěrkou.

  3. V míse smíchejte koření Adamova žebra, olivový olej, sůl a pepř.

  4. Žebra potřete marinádou a nechte je v lednici odpočinout alespoň 30 minut (ideálně přes noc).

  5. V hrnci na oleji orestujte cibuli a česnek dozlatova.

  6. Přidejte žebra a ze všech stran je opečte.

  7. Vlijte pivo, rajčatový protlak, med a worcesterskou omáčku.

  8. Přiveďte k varu, poté hrnec zakryjte a vložte do trouby.

  9. Pečte 1,5–2 hodiny, dokud maso není měkké a neodděluje se od kosti.

  10. Během pečení žebra občas obraťte a polévejte výpekem.

  11. Hotová žebra nechte 10 minut odpočinout a poté je podávejte s vaší oblíbenou přílohou.

Tipy:

  • Pro ještě křupavější výsledek můžete žebra před pečením zapéct na grilu.
  • Pokud chcete pikantnější chuť, přidejte do marinády chilli papričku nebo lžičku koření Drákulova smrt.
  • Místo piva můžete použít vývar.
  • Žebra můžete také pomalu dusit na plotně v hrnci s těžkým dnem.
  • Jako přílohu se hodí brambory, rýže, knedlíky, ale i salát.

Zábava:

  • Věděli jste, že žebra patří mezi nejoblíbenější druhy masa na světě?
  • Existuje mnoho druhů žeber, například vepřová, hovězí, jehněčí a telecí.
  • Žebra se dají připravit na mnoho způsobů, například grilovat, dusit, smažit a péct.
  • Pečená žebra s kořením Adamova žebra jsou skvělým pokrmem pro rodinnou oslavu nebo grilování s přáteli.

Užijte si pečení a dobrou chuť!

Image by chandlervid85 on Freepik

Víte že .... ?

... koření má svá tajemství a mnohé zajímavosti? Vyberte si koření o kterém se chcete dozvědět nejvíce informací:

Nebo nám napište, o kterém koření byste se rádi dozvěděli nejzajímavější fakta a zajímavosti.

Přidejte se k nám na Facebooku!

Newsletter

[x] Zavřít

Newsletter

[x] Zavřít

Přihlášení

[x] Zavřít




Zapomněl jsem heslo
Cookies