Zapomenuté heslo Registrace
V košíku máte 0 položek za 0 Kč

Položky ve Vašem košíku

K pokladně

Celkem za:0 Kč


Do dopravy ZDARMA Vám zbývá nakoupit za: 601
cinnamon-sticks-levitate-white-background.jpg

Skořice: Všestranné koření s bohatou historií a léčivými vlastnostmi

Skořice, lahodné a aromatické koření s hřejivou vůní, je v kuchyních po celém světě používáno již po staletí. Pochází z kůry skořicovníku, tropického stromu, a je ceněna pro svou sladkou a pikantní chuť i pro své četné léčivé vlastnosti.

Historie skořice:

Skořice má bohatou a fascinující historii. Byla používána ve starověkém Egyptě, Číně a Řecku pro různé účely, včetně náboženských rituálů, balzamování a medicíny. Ve středověku byla skořice vzácným a drahým kořením, dostupným pouze bohatým. Teprve v 15. století, s objevením mořských cest do Asie, se skořice stala dostupnější pro širokou veřejnost.

Zdravotní benefity skořice:

Skořice je nabitá antioxidanty a má mnoho prokazatelných zdravotních benefitů. Mezi ně patří:

  • Snížení hladiny cukru v krvi: Skořice pomáhá regulovat hladinu cukru v krvi po jídle, což je důležité pro osoby s cukrovkou 2. typu.
  • Snížení cholesterolu: Skořice může pomoci snížit hladinu "zlého" LDL cholesterolu a triglyceridů.
  • Protizánětlivé účinky: Skořice má silné protizánětlivé vlastnosti, které mohou pomoci zmírnit zánět v organismu.
  • Zlepšení funkce mozku: Skořice může zlepšit paměť, koncentraci a učení.
  • Antibakteriální a antimykotické vlastnosti: Skořice má antibakteriální a antimykotické vlastnosti, které mohou pomoci bojovat proti infekcím.

Využití skořice v kuchyni:

Skořice je všestranné koření, které lze použít v mnoha různých receptech. Používá se do sladkých i slaných jídel, dezertů, nápojů, omáček a marinád. Skořice je také oblíbenou přísadou do čajů a kávy.

Tipy na použití skořice:

  • Přidejte špetku skořice do ovesné kaše, jogurtu nebo smoothie pro zdravou a chutnou snídani.
  • Posypte skořicí jablka před pečením pro lahodný a zdravý dezert.
  • Přidejte skořici do horkého kakaa nebo čaje pro zahřátí v chladných dnech.
  • Použijte skořici do marinády na maso nebo do omáček pro pikantní chuť.
  • Experimentujte s přidáváním skořice do různých receptů, abyste objevili své oblíbené kombinace.

Skořice je lahodné a zdravé koření, které má mnoho využití v kuchyni i v medicíně. Zařaďte skořice do svého stravování a užijte si její bohatou chuť a léčivé vlastnosti.

Image by artbutenkov on Freepik">Obrázek od artbutenkova na Freepiku

Víte že .... ?

... koření má svá tajemství a mnohé zajímavosti? Vyberte si koření o kterém se chcete dozvědět nejvíce informací:

Nebo nám napište, o kterém koření byste se rádi dozvěděli nejzajímavější fakta a zajímavosti.

Přidejte se k nám na Facebooku!

Newsletter

[x] Zavřít

Newsletter

[x] Zavřít

Přihlášení

[x] Zavřít




Zapomněl jsem heslo
Cookies