Zapomenuté heslo Registrace
V košíku máte 0 položek za 0 Kč

Položky ve Vašem košíku

K pokladně

Celkem za:0 Kč


Do dopravy ZDARMA Vám zbývá nakoupit za: 601
tasty-arrangement-noodles-table.jpg

Thajská polévka: Zažijte explozi chutí v misce!

Připravte se na gastronomické dobrodružství s thajskou kuřecí polévkou! Tato lahůdka potěší Vaše smysly exotickou kombinací chutí a vůní. A věřte, že i když se zdá tajemná, zvládne ji uvařit každý!

Ponořte se do světa chutí

Thajské polévky se vyznačují komplexní chutí, která je kombinací pikantnosti, kyselosti, sladkosti a slanosti. Základem bývá vývar z kuřete, hovězího masa nebo krevet, obohacený o kokosové mléko, rybí omáčku, limetkovou šťávu a aromatické koření. Mezi nejoblíbenější druhy patří:

  • Tom Yum: Pikantní a kyselá polévka s krevetami, houbami, zázvorem a chilli papričkami.
  • Tom Kha Gai: Jemná kokosová polévka s kuřecím masem, houbami a zázvorem.
  • Khao Soi: Silná polévka s nudlemi, hovězím masem a kari pastou.

 

Tom Kha Gai: Ingredience (pro 4 osoby):

  • 1 l kuřecího vývaru
  • 400 ml kokosového mléka
  • 2 kuřecí prsa (nakrájená na nudličky)
  • 1 cibule (nakrájená na kostičky)
  • 2 stroužky česneku (nasekané)
  • 1 lžíce zázvoru (nastrouhaného)
  • ½ lžičky chilli papričky (volitelné)
  • 1 lžička kari koření
  • 1 hrst žampionů (nakrájených na plátky)
  • 2 lžíce rybí omáčky
  • 2 lžíce šťávy z limety
  • 1 lžíce hnědého cukru
  • 1 hrst čerstvého koriandru (nasekaného)
  • sůl a pepř podle chuti

Postup:

  1. V hrnci rozehřejte olej a orestujte cibuli dozlatova.

  2. Přidejte česnek, zázvor a restujte další minutu.

  3. Vsypte kuřecí maso a opékejte, dokud se nezatáhne. Přidejte koření, a víc už nerestujte ať ho nespálíte.

  4. Vlijte kuřecí vývar a kokosové mléko a přiveďte k varu.

  5. Snižte plamen a vařte 15-20 minut.

  6. Vmíchejte rybí omáčku, šťávu z limety, hnědý cukr a žampiony.

  7. Dochuťte solí a pepřem a vařte dalších 5 minut.

  8. Polévku ozdobte koriandrem a ihned podávejte.

  9. Polévku můžete servírovat s nudlemi a ozdobit orestovanými krevetami.

Tipy a rady:

  • Místo kuřecích prsou můžete použít kuřecí stehna.
  • Pro pikantnější chuť přidejte více chilli papriček.
  • Do polévky můžete přidat další zeleninu, například kukuřici, mrkev, bambusové výhonky/klíčky nebo cuketu.
  • Pokud nemáte rybí omáčku, můžete ji nahradit sójovou omáčkou.
  • Existuje mnoho druhů thajských polévek, lišících se regionem a použitými surovinami.

 

Užijte si vaření a dobrou chuť!

Image by Freepik

 

Víte že .... ?

... koření má svá tajemství a mnohé zajímavosti? Vyberte si koření o kterém se chcete dozvědět nejvíce informací:

Nebo nám napište, o kterém koření byste se rádi dozvěděli nejzajímavější fakta a zajímavosti.

Přidejte se k nám na Facebooku!

Newsletter

[x] Zavřít

Newsletter

[x] Zavřít

Přihlášení

[x] Zavřít




Zapomněl jsem heslo
Cookies